Джулия Куин

Джулия Куин (позната още в интернет пространството като Джей Кю - JQ) започва кариерата си на писателка по време на последната си година в Харвард, стоейки пред празна кутия сладолед и любовен роман, за който си помислила: „Бих могла да напиша един от тези”.
Две години по-късно агентът й се обадил, за да й съобщи, че първите й две книги, „Великолепно “ и „Среднощен танц” са предмет на ожесточена война между две издателства.
Така се стига до написването на последната книга от трилогията - „Minx”. А през следващата година се появява„Everything And The Moon”.
Няколко месеца по-късно, през които Джулия се колебае дали да остави писането и да се посвети на медицината се ражда „Brighter Than The Sun”. Това заглавие е последвано от „To Catch An Heiress” и възторжено аплодирана от критиците книга „How To Marry a Marquis”.
Стила на Джулия бързо си спечелва репутацията на изпълнен с топлота и хумор, а диалогът в книгите й се смятал за най-добрия в индустрията. Публикувана е и статия за нея в списание „Тайм” (рядкост сред романтичните писатели) и дори се състезава в телевизионната игра „The Weakest Link”.
Всяка следваща година й носи нови успехи: през 2001 година тя става два пъти финалист за престижните награди „Rita” на RWA за романите „The Duke And I” и „The Viscount Who Loved Me”, а по-късно същата година прави своя дебют в списъка с бестселъри на Ню Йорк Таймс с „An Offer From a Gentleman”. През 2002 излиза дългоочакваният роман „Romancing Mister Bridgerton”, който е включен в „Топ 10 книги на годината” от членовете на RWA и става финалист за наградите „Rita” в категорията за „дълъг исторически роман”. Следващата й творба „To sir Phillip, With Love” получава необикновено бляскава рецензия в „Пъблишърс Уикли” - специализираното списание на издателската индустрия - и е наречена по-късно в тяхна публикация „една от шестте най-добри оригинални книги за масовия пазар на годината”. Популярността на поредицата „Bridgerton” продължава да расте и през 2004, когато излиза „When He Was Wicked” и „It's in His Kiss” през 2005, двете дебютират близо до върха на списъка на Ню Йорк Таймс с бестселъри.

http://juliaquinn.com/