Алиса Дей

Алиса Дей е псевдоним и мрачно, измъчено алтер его на спечелилата награда “Rita” писателка Алисия Холидей. Тя е автор на ърбън фентъзи и паранормални романи, които стават бестселъри на „Ню Йорк Таймс” и „Ю Ес Ей Тудей”. Алиса е родена в Билокси, Мисисипи и прекарва детството си, като пътува по целия свят със семейството и баща си, който работи в Американските военновъздушни сили. Тя е живяла в множество разнообразни и прекрасни места като Колорадо, Филипините, Аляска, Турция, Тексас, Охайо, Илинойс, Мичиган, Уисконсин и вероятно още няколко, които вече е забравила. След като се дипломира от Щатския университет в Охайо (давайте Бъкайс!) с научна степен по социология, тя работи в реалния свят за известно време, но след това започва да учи право и завършва с отличие Правното училище в Кълъмбъс, Охайо.
Тя практикува право като адвокат на изпитателен период в три различни щата, преди да реши, че се забавлява повече с гласовете в главата си, отколкото с тези в съдебните зали. След като се омъжва за мъж от военноморската флота, започва един нов кръг от приключения, премествайки се от Охайо във Флорида, оттам в Сиатъл, после пак във Флорида, след това във Вирджиния и пак във Флорида и накрая в Япония, където живее и до днес. .
Като ненаситен читател, Алиса има колекция от научни книги по митология и история, които почти карали момчетата от превоза да плачат, когато идвали да пренасят багажа й, всеки път, когато Военноморския реши да изпрати семейството си на ново приключение. Когато не пише, не чете или не кара ужасена от лявата страна на пътищата в Япония, тя гледа телевизия, ходи на кино (Алиса обожава много много скучните научно-фантастични филми), пътува или пробва нови ресторанти. Алиса Дей има снимки от своите прикючения, качени на страницата й във Фейсбук и Туитър. .
Романите й от поредицата „Воините на Посейдон” са издадени от „Пенгуин букс”, под издателското име „Бъркли”. „Възраждането на Атлантида” е първият от поредицата и е отличен на корицата на списание „Романтик Таймс Букклъб” в изданието от март 2007. .
Всички книги от „Войните на Посейдон” разтърсват списъците с бестселъри и са включени в „Рапсъди бук клъб” и „Дабълдей бук клъб” . Романите проследяват историята на върховният принц на Атлантида – Конлан и неговите избрани войни, които защитават човечеството, спасяват света и намират невероятни човешки жени, в които се влюбват. (Без русалки, хриле или рибешки опашки, тези войни са стопроцентови алфа мъжкари! ) .
Вълнуващите нови проекти на Алиса, включват поредица от жанра ърбън фентъзи, която се очаква скоро. В нея се съчетават любовта на авторката към паранормалното и горещата съвременна среда. Тя е много развълнувана да я сподели с вас! „Deets” идват скоро! .
Когато не си играе в паранормалния свят, Алиса е много заета майка на две брилянтни деца (Да бъде придружител в училищната екскурсия до Научния музей в Йокохама? Разбира се!), умиротворител на постоянно променящ се брой мопсове, и сърпуга на военноморски, който може би лети над океана близо до вас с мощния си „P-3 Orion” в този момент.

http://www.alyssaday.com/